Miért különböznek a szenzor által mért értékek a hagyományos vércukormérő
által mért értékektől?
A hagyományos vércukormérők közvetlenül a vérben mérik a
cukorkoncentrációt ujjbegyből vagy vénából való mintavétel útján. Ezzel szemben a
folyamatos cukormonitorozó rendszerek közvetett módon határozzák meg a vércukorszintet a
sejtközi folyadék cukorkoncentrációjának mérésével.
Mivel a glükózmolekuláknak kb. 5-10 percbe kerül, amíg a vérből a szövetközi folyadékba
kerülnek, a mérések az időbeli késleltetés miatt eltérhetnek.
Amikor a vércukorszint stabil, a két mérés közötti különbség kicsi, amikor a
vércukorszint gyorsan emelkedik vagy csökken, a különbség nagyobb lehet.
Mivel a cukorértékek tendenciája mindkét mérési módszer esetében azonos, egy olyan
rendszer, mint a CGM, amely képes folyamatosan mérni a cukorszintet, elemezni a
mintákat, és értesíteni a felhasználókat a túl magas vagy alacsony cukorszintről, fontos
előnyöket biztosíthat a felhasználók számára a cukorbetegség kezelésében.